سنسور صنعتی

سنسور تشخیص رنگ صنعتی

سنسور تشخیص رنگ صنعتی

سنسور تشخیص رنگ صنعتی به سنسور گفته می‌ شود که قادر است رنگ مواد را تشخیص دهد‌. این سنسور صنعتی به‌ طور معمول رنگ‌ ها را در مقیاس RGB شناسایی می‌ کند و تشخیص می‌ دهد. هم چنین می‌ تواند رنگ را به رنگ‌ های آبی، قرمز یا سبز دسته‌ بندی کند. مثلاً رنگ نور سفید ترکیبی از سه‌ رنگ اصلی آبی، سبز و قرمز است که دارای طول موج‌ های مختلفی هستند. بنابراین تشخیص رنگ مورد بسیار مهم و کاربردی در صنایع مختلف می‌ باشد. به‌ همین دلیل ما در این مقاله به بررسی سنسور تشخیص رنگ صنعتی و موارد مهمی در این خصوص می‌ پردازیم، پس لطفاً تا پایان این متن را بادقت و حوصله بخوانید.

ویژگی سنسور تشخیص رنگ صنعتی

همان‌ طور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، سنسور تشخیص رنگ صنعتی در واقع به سنسوری گفته می‌ شود که رنگ مواد را تشخیص می‌ دهد و رنگ‌ ها را در مقیاس RGB شناسابی می‌ کند. این سنسور قادر است رنگ‌ های آبی، سبز یا قرمز را دسته‌ بندی کند. هم چنین مجهز به فیلتر می‌ باشد تا نور مادون بنفش و مادون‌ قرمز ناخواسته را رد کند.

هنگامی‌ که طول موج‌ های منعکس‌ شده بر روی چشمان انسان‌ ها قرار می‌ گیرند رنگ این مواد شناسایی می‌ شود، مثلاً ماده‌ ای که طول‌ موج قرمز را منعکس می‌ کند دقیقاً به رنگ قرمز ظاهر می‌ شود. از این سنسور صنعتی برای تشخیص دادن رنگ در پروژه‌ های مختلف استفاده می‌ شود و کاربردهای گسترده و مختلفی دارد. علاوه‌ بر آن این سنسور رنگ برای انجام پروژه‌ هایی مانند آردوینو، میکروکنترلر و غیره توسط دانشجویان مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

"<yoastmark

نحوه کار با سنسور تشخیص رنگ صنعتی

برای تشخیص دادن رنگ مواد به سه نوع تجهیزات اصلی و مهم نیاز دارید، یک منبع نور برای روشن کردن سطوح مواد، گیرنده‌ هایی که بتوانند طول‌ موج منعکس‌ شده را اندازه‌ گیری کنند و سطحی که رنگ آن باید شناسایی شود. در واقع سنسورهای تشخیص رنگ صنعتی دارای یک ساطع کننده نور سفید هستند که برای روشنایی سطح می‌ باشد. سه فیلتر با طول موج‌ های 580nm ، 540nm، 450nm برای اندازه‌ گیری کردن طول‌ موج آبی، سبز و قرمز قرار داده می‌ شوند. بر اساس فعال شدن این فیلترهای حساس رنگ مواد دسته‌ بندی می‌ شود. در کنار تمامی این‌ ها یک مبدل نور ولتاژ در سنسور وجود دارد و سنسورها با تولید ولتاژهای مناسب به رنگ‌ های شناسایی‌ شده پاسخ می‌ دهند.

روش دیگری برای تشخیص رنگ وجود دارد و آن‌ هم این است که نورپردازی هم‌ زمان سطوح مواد توسط ال‌ ای‌ دی آبی، قرمز و سبز صورت می‌ گیرد. در این‌ صورت سنسور شما شامل هیچ‌ گونه فیلترینگ نیست، بلکه مبدل نور به ولتاژ می‌ باشد. بیش ترین میزان نور منعکس‌ شده برای تشخیص رنگ به وسیله سطح ماده محاسبه می‌ شود که با نور آبی، قرمز و سبز روشن می‌ شود.

"<yoastmark

کاربرد سنسور تشخیص رنگ صنعتی

همان‌ طور که در این مقاله به آن پرداختیم، سنسور تشخیص رنگ صنعتی کاربردهای گسترده و مختلفی دارد و برای تشخیص رنگ و اندازه‌ گیری رنگ سطوح استفاده می‌ شود که در صنایع مختلف امنیتی، پزشکی و صنعتی استفاده می‌ شود. برخی از مهم‌ ترین کاربردهای این سنسورها عبارت هستند از:

  1. اندازه‌ گیری کردن درجه حرارت رنگ نور
  2. سیستم‌ های تشخیص پزشکی
  3. کنترل RGB LED
  4. سیستم‌ های تناسب اندام
  5. کنترل کردن فرآیندهای صنعتی
  6. و غیره

 برخی از نمونه‌ های سنسور تشخیص رنگ صنعتی موجود در بازار نیز عبارت هستند از: AS73211, TCS3200, TCS3400, TCS34715, TCS34727, colorPAL, SEN-11195, EV3 و …

علاوه‌ بر RGB برخی دیگر از سنسورهای تشخیص رنگ نیز وجود دارند که می‌  توانند رنگ‌ های مختلف را تشخیص دهند. اشعه ماوراء بنفش و تابش‌ های این اشعه باید فیلتر شوند تا رنگ دقیق مواد تشخیص داده شود. سنسورها هم چنین دارای برخی مبدل‌ های قابل‌ نامه ریزی هستند که برای تبدیل فرکانس مورد استفاده قرار می‌ گیرند. این سنسورها بسیار نازک می‌ باشند و به راحتی می‌ توانند با میکروکنترلر ارتباط برقرار کنند. برخی از پروژه‌ هایی که با سنسور تشخیص رنگ صنعتی قابل‌ مشاهده هستند نیز عبارت می‌ باشند از:

  1. پروژه تشخیص دادن حرکت دست و رنگ آردوینو
  2. پروژه تشخیص دادن رنگ با سنسور TCS3200
  3. پروژه مرتب‌ سازی کردن بر اساس رنگ با آردوینو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *