رله دیفرانسیلی بهعنوان مهمترین محافظ ترانسفورماتور قدرت محسوب میشود که در هنگام اتصال بهصورت خطای زمین یا حلقه یا دوفاز یا به هر شکل دیگر در داخل ترانسفورماتور یا خارج از آن در محدوده C کار میکند. در سمت فشار و ولتاژ بالا. ضعیف رخ میدهد و اگر بهدرستی محاسبه و تنظیم شود نباید عملکرد کاذب داشته باشد. تجهیزات صنعتی که با استفاده از مقادیر الکتریکی یا فیزیکی مانند ولتاژ، جریان، گرما و… مورد استفاده قرار میگیرند و باعث شروع به کار سایر تجهیزات و بستهشدن آنها با برق میشود، رله دیفرانسیلی نامیده میشود.
میتوان گفت مهمترین قسمت حفاظتی ترانسفورماتور رله دیفرانسیل است که با وقوع اتصال به روشهای مختلف مانند خطای زمین یا دوفاز در داخل ترانسفورماتور و بین فشارهای ضعیف و قوی در محدوده ترانسفورماتور شروع به کار میکند.
نحوه عملکرد رله دیفرانسیلی
رله دیفرانسیل که مهمترین حفاظ ترانسفورماتور قدرت است، زمانی کار میکند که اتصالی بهصورت خطایا حلقه یا دوفاز یا به هر شکل دیگر در داخل ترانسفورماتور یا خارج از آن در محدوده C وجود داشته باشد. Ts در سمت فشارقوی و فشارضعیف است و اگر بهدرستی محاسبه و تنظیم شده باشد نباید عملکرد کاذب داشته باشد و نحوه عملکرد آن دیفرانسیل است، یعنی پس از یکسانسازی و فازبندی جریان در دو طرف ضعیف فشار و فشارقوی که اختلاف جزئی دارد از قسمت عملیاتی رله عبور میکند. این بدان معناست که رله فوق زمانی که خطا خارج از محدوده دیفرانسیل باشد کار نمیکند.
واحد برق هارمونیک رله دیفرانسیلی
هنگامی که ترانسفورماتور در حال انرژی است، حتی هارمونیکها در جریان هجومی که از ترانسفورماتور گرفته میشود، ایجاد میشود و انرژی این هارمونیکها بهاندازهای است که رله را به راحتی راهاندازی کرده و باعث کارکرد رله میشود، درحالیکه در این حالت ترانسفورماتور باید بتواند وارد مدار شده و از آن بار گرفته میشود و بنابراین تمهیدی لازم است که رله دیفرانسیل هارمونیکهای زوج را در نظر نگیرد. برای این منظور در هر رله دیفرانسیل یونیتی به نام هارمونیک گیر تعبیه شده است تا در هنگام اتصال ترانسفورماتور توسط هارمونیکهای زوج تحریک شده و با بازکردن کنتاکت در مسیر فرمان رله دیفرانسیل از ارسال آن جلوگیری کند. دستور قطع اتصال البته این ممنوعیت از ارسال فرمان قطع موقت است و لحظاتی بعد که توان هارمونیکها کاهش مییابد و واحد جذب هارمونیک از حالت تحریک خارج میشود، کنتاکت ثانویه واقع در مسیر سفر بسته میشود و شرایط رله دیفرانسیل فراهم میشود.
دلیل استفاده از سیمپیچ نگهدارنده در رله دیفرانسیلی
برای تثبیت رله و جلوگیری از عملکرد اشتباه آن در خارج از وزن حفاظتی مربوطه.
پایداری رله دیفرانسیل
رله دیفرانسیل یک رله گیج دیفرانسیل است و اختلاف جریان در سمت فشار بالا و پایین از سیمپیچ عامل عبور میکند. رله دیفرانسیل باید برای جریانهای شوک اتصال کوتاه خارج از منطقه حفاظتی ثابت بماند و عملکرد کاذب نداشته باشد و در لحظه اتصال ترانسفورماتور جریان هجومی که فقط در یک طرف ترانسفورماتور جریان دارد نباید باعث شود رله عمل کنند. وجود این پایداری و جلوگیری از عملکرد رله کاذب که مربوط به ساختار و طراحی داخلی رله است به پایداری رله دیفرانسیل معروف است.
نحوه کار رله دیفرانسیلی
برای حفاظت از مسیرهای کوتاه بهعنوانمثال در داخل نیروگاه یا پستها به دلیل امپدانس کم مسیر نمیتوان از رلههای دیستانس استفاده کرد؛ بنابراین در چنین مواردی از نوع دیفرانسیل استفاده میشود. این مدل بر اساس مقایسه جریانها بهگونهای عمل میکند که جریان ابتدا و انتهای تجهیزات مورد حفاظت را با هم مقایسه میکند. (معرفی انواع کدهای حفاظتی)
این اختلاف جریان در دو مخزن منطقه حفاظت شده اغلب به دلیل اتصال کوتاه یا اتصال زمین و غیره ایجاد میشود اگر قبل از اتصال جریانها دو طرف برابر باشند. در شکل زیر اتصال رله دیفرانسیل برای محافظت از ترانسفورماتور را بهصورت شماتیک نشان دادهایم.
حالتهای کنترل رله دیفرانسیلی
این رله دارای سه حالت کنترل قابلانتخاب به شرح زیر میباشد.
- محدوده فعلی: از صفر تا چه محدودهای را میتوانیم مشاهده کنیم را نشان میدهد.
- اختلاف جریان: به ما این امکان را میدهد که عملکرد رله را در اختلاف جریانهای مختلف انتخاب کنیم
- زمان: زمان تأخیر در قطعکننده مدار و سرعت کار رله را برای ما فراهم میکند.
خرید رله دیفرانسیلی
در این مقاله توضیحات کاربردی در مورد رله دیفرانسیل ارائه شد و در نهایت مشاوران ما در الکتنو برای خرید رله دیفرانسیلی در خدمت شما هستند.
قیمت رله دیفرانسیلی
شما میتوانید قیمت رله دیفرانسیلی را میتوانید استعلام کنید البته برای اطلاع از قیمت سایر برندهای موجود در بازار باقیمتهای بهروز و مناسب و باکیفیت تضمینی از طریق سایتهای معتبر تهیه کنید.
ویژگیهای منحصر به فرد رله دیفرانسیلی
در رله دیفرانسیل این ویژگی ایجاد میشود که با پارامترسازی میتوان برنامه خاص را انتخاب کرد. این ویژگی منحصر به فرد در برنامهنویسی امکان دستیابی به سازگاری بهینه بین رله و جسم محافظت شده (مانند ترانسفورماتور) را فراهم میکند. در این رله علاوه بر عملکرد دیفرانسیل معمول، جریان دیفرانسیلی پشتیبانی نیز در نظر گرفته شده است. با استفاده از جعبههای کنترل دمای خارجی میتوان دمای موجود در رله را اندازهگیری و کنترل کرد و نظارت کامل بر ترانسفورماتور وجود خواهد داشت. علاوه بر این، یک برنامه نمونهبرداری حرارتی یکپارچه برای نظارت بر تلفات انرژی در این رله برنامهریزیشده است.
تثبیت هارمونیکهای یکنواخت در رله دیفرانسیلی
در رله دیفرانسیل زیمنس نیز مانند سایر رلههای دیفرانسیل یک واحد حذف هارمونیک جفت تعبیه شده است. دلیل قراردادن این واحد در رلهها این است که با واردشدن جریان به ترانسفورماتور، در جریان هجومی ایجاد شده توسط ترانسفورماتور، هارمونیکهای یکنواختی ایجاد میشود و انرژی این هارمونیکها به حدی است که رله دیفرانسیل را تحریک میکنند و باعث ایجاد رله میشوند. برای کار و قطع جریان. درحالیکه در واقع در این زمان ترانسفورماتور باید به کار خود ادامه دهد و بار را از خود بگیرد؛ اما وقوع هارمونیکهای زوج باعث ازکارافتادن رله میشود.
برای جلوگیری از چنین خطایی، لازم است واحدی تعبیه شود که این تشکیل شده را حتی هارمونیک در نظر نگیرد. به همین دلیل در رلههای دیفرانسیل یونیتی به نام هارمونیک گیر تعبیه میشود تا در هنگام اتصال ترانسفورماتور توسط هارمونیکهای یکنواخت تحریک شود و با بازکردن کنتاکتی که در مسیر فرمان رله دیفرانسیل قرار دارد از دیفرانسیل جلوگیری کند. رله از ارسال فرمان قطع. جلوگیری از ارسال فرمان خاموششدن توسط هارمونیک گیر موقتی است و لحظاتی بعد که قدرت هارمونیکهای زوج و اثر آن کاهش مییابد، واحد هارمونیک گیر قطع شده و کنتاکت ثانویه واقع در مسیر سفر بسته میشود و شرایط برای فرمان رله دیفرانسیل به حالت عادی بازمیگردد.