آیا می دانید تست سالم بودن کنتاکتور و علائم خرابی آن چیست؟ در رابطه با کنتاکتور و اهمیت استفاده از آن چیزی می دانید آیا می دانید کنتاکتور ها در مدل ها و برندهای بسیار متنوع در بازار می باشند؟ این قطعه به عنوان کاربردی ترین قطعات در صنعت و دستگاههای الکتریکی به شمار می رود. الکتنو در ادامه توضیحات کامل تری در رابطه با این قطعه ارائه می دهد.
کنتاکتور و اهمیت کاربرد آن
کنتاکتور به عنوان یکی از قطعات پرکاربرد الکتریکی است. این قطعه در مدار الکتریکی به منظور قطع و وصل کردن استفاده می شود. کنتاکتورها نوعی کلید مغناطیسی هستند که همانند یک نوع کلید ساده سه فاز از سه کنتاکت اصلی تشکیل شدهاند. البته این محصول به منظور ارتباط قطعات و دستگاه های الکتریکی به شبکه می باشد. این قطعات خود از دو هسته تشکیل می شوند که مدل های ثابت و متحرک است.
با عبور جریان از این هسته الکترومغناطیسی میدان مغناطیسی نیز ایجاد شده و تغییر در نیروی تولید با کمک این میدان باعث مشخص شدن وضعیت کنتاکتورها می شود. این محصول برای مصارف بسیار زیادی مورد استفاده قرار میگیرد که خطرات بسیار زیادی نیز آن را تهدید خواهد نمود. برای اطمینان از عملکرد آن می توانید تست سالم بودن کنتاکتور و علائم خرابی آن را بشناسید.
قطعا علائم خرابی شامل پارامترهایی هستند که شما آنها را متوجه می شوید. هر یک از علائم نیز نشان از آسیب دیدن قسمتی از کنتاکتور خواهد بود. این قطعات خود در مدل و ظرفیت های توانی بسیار زیادی در بازار هستند. حال این که در بسیاری از تجهیزات الکتریکی نیاز به قطع و وصل کردن مکرر دستگاه است و از این رو کنتاکتور بهترین و کاربردی ترین قطعات در چنین دستگاه هایی به شمار می رود.
هسته متحرک این قطعه با کمک یک فنر از قسمت ثابت آن جدا است. همچنین عایقی به آن متصل هستند که با آن نیز حرکت خواهند نمود. در قسمت ثابت این قطعه نیز کنتاکتورهای دیگری محکم شده اند. این دستگاه تحت تاثیر نیروی دائم الکترومغناطیسی در حالت وصل دستگاه میباشد و در نتیجه با مدل ثابت در تماس خواهد بود.
تست سالم بودن کنتاکتور و علائم خرابی آن
از کاربردی ترین کنتاکتورهای الکترومغناطیسی که در صنعت برق به کار میرود کنتاکتور ها هستند. از این کلید ها نیز به منظور قطع و وصل کردن جریان مدار استفاده میشود. این قطعه متشکل از مغناطیس الکتریکی است که به صورت متحرک و توسط یک فنر از سمت بخش ثابت حفظ میگردد. کنتاکتور نیز با رعایت استانداردها به تولید رسیده و از سه کنتاکت برای مدار تغذیه اصلی و چند کنتاکت فرعی برای مدار فرمان تشکیل شده است.
این کلیدهای مغناطیسی هنگام پایین بودن ولتاژ به آن اعمال خواهند شد. حال اینکه یکسری کلید باز را بسته و یک سری کلید بسته را باز خواهد نمود و این خاصیت یک مدار است که میتواند آن را کنترل کند. کنتاکتور خود متشکل از قسمت هسته ثابت و متحرک می باشد و در قسمت هسته ثابت آن بویین یا سیم پیچ وجود دارد.
زمانی که بویین به جریان الکتریسیته متصل شود با کمک خاصیت مغناطیسی باعث خورد شدن نیروی کششی فنر خواهد شد. در این هنگام سطح فوقانی به سطح تحتانی اتصال می یابد و همین اتصال موجب میشود تا کنتاکت ترمینال ورودی و خروجی کلید متصل گردند. جدا از این مشخصات تست سالم بودن کنتاکتور و علائم خرابی آن نیز مورد بررسی قرار می گیرند. برای تست کنتاکتور باید در گام نخست ولتاژ لازم بویین کنتاکتور اعمال شود و با این کار حرکتی روی کنتاکتور به وجود می آید.
برای تست پلاتین ها باید از یک مولتی متر استفاده کنید. این مولتی متر برای بررسی وضعیت کنتاکت استفاده می شود. حال باید مولتی متر به حالت تست اتصال کوتاه باشد. چنانچه با اعمال ولتاژ به بویین کنتاکتور تحریک شد اتصال پراب مولتی متر باید بین یک محدوده خاصی نمایش داده شود. حال این که این مقدار باید بین ۱۰ تا ۵۰ قرار بگیرد.
علائم خرابی کنتاکتور
کنتاکتور یک قطعه کاربردی در صنعت است. دز صنایع دستگاه هایی که از این قطعه استفاده میکنند شاهد تغییر و تحولات بسیار زیادی هستیم. در واقع استفاده از کنتاکتور دارای مزایای زیادی میباشد. گاهی به دلایل مختلفی ممکن است کنتاکتور آسیب دیده و خرابی آن یکی از دغدغه مهم برخی از افراد به شمار میرود. در این صورت میتوان به بررسی تست سالم بودن کنتاکتور و علائم خرابی آن بپردازند. احتمالات بسیار زیادی برای خرابی کنتاکتور وجود دارد که باید تک تک آنها بررسی گردند.
- از مهمترین علائم خرابی کنتاکتورها می توان به اتصال کوتاه شدن آنها اشاره نمود. زمانی که اتصال کوتاه در کنتاکتور رخ دهد دلیل بر آن است که کار کردن آن در یک فضای پر از گرد و خاک، رطوبت و گازهای خورنده میباشد. همین شرایط باعث اتصال کوتاه در کنتاکتور میشود.
- زمانی که کنتاکتور به سبب شوک الکتریکی جوش بخورد می توان متوجه خرابی آن شد. جوش خوردگی به سبب اتصال کوتاه شدن دستگاه است که به سبب اعمال اضافه بار به کنتاکت می باشد.
- زمانی که هسته آهنی قطعه با ولتاژ منبع تغذیه کاهش پیدا کرده است: حتی اگر در حلقه کنترل کنتاکتور نیز اشکالی به وجود آید، یا به برق وصل نشود نیز باید علت را جستجو کرد.
- گاهی در کنتاکتورها صدای ویز ویز به گوش می رسد قطعاً که این صدا می تواند به سبب خرابی کنتاکتور باشد. زمانی که کنتاکتور کثیف شود ممکن است این صدای ویز ویز به گوش بخورد. حتی شل بودن اتصالات قسمت های مختلف کنتاکتور نیز مهمترین عامل ایجاد سر و صدا می باشد.
- سوختن بویین نیز تواند باعث عدم کارکرد صحیح کنتاکتور شود. چنانچه حفاظت استاندارد جریان و ولتاژ برای این قطعه اعمال نکردد منجر به آتشسوزی دستگاه خواهد شد.
نتیجه
بررسی تست سالم بودن کنتاکتور و علائم خرابی آن مهمترین نکتهای است که باید به بررسی آن پرداخت. قطعا خرابی کنتاکتور می تواند بسیار آسیب پذیر باشد، از این رو توصیه می شود بهترین کنتاکتورها را تهیه کنید. همچنین نگهداری صحیح از کنتاکتور نیز اهمیت زیادی خواهد داشت. بهترین کنتاکتورهای بازار را می توانید همین حالا در کوتاه ترین زمان ممکن از الکتنو تهیه کنید. این مجموعه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا شما کاربران عزیز بهترین کنتاکتورها را با سطح کیفیت بالایی بتوانید تهیه نمایید. از این فرصت ناب پیش روی خود به نحو احسنت استفاده کنید.